Wat heb je nodig voor een winter-BBQ?

Het lijkt misschien contra-intuïtief om midden in de winter een BBQ te houden. Maar met de juiste uitrusting kan het juist heel leuk zijn! Hier is alles wat je moet weten over hoe je een geweldige winter-BBQ kunt houden.

1. Brandstof
Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor je winter-BBQ is brandstof. Als je een gasbarbecue gebruikt, zorg dan dat je genoeg propaan bij de hand hebt. Als u een houtskoolbarbecue gebruikt, zorg er dan voor dat u genoeg kolen hebt voor de duur van het koken.

2. Hittebestendige handschoenen
U hebt ook een goed paar hittebestendige handschoenen nodig om uw handen te beschermen tegen de hitte van de grill. Gebruik geen ovenwanten, want die zijn niet bestand tegen de hoge temperaturen waarmee u werkt.

3. Een thermometer
Een digitale vleesthermometer is een essentieel stuk gereedschap voor elke BBQ-er, winter of zomer. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat uw eten goed en veilig wordt bereid.

4. De juiste kleding
Het is belangrijk om je warm aan te kleden als je in de winter gaat grillen, omdat je in de buurt van open vuur werkt. Zorg ervoor dat u lagen draagt die u gemakkelijk kunt verwijderen als u het te warm krijgt.

5. Lekker eten
Natuurlijk is geen BBQ compleet zonder lekker eten! Denk bij het plannen van je menu voor een winter-BBQ aan gerechten die je van binnenuit opwarmen. Soepen, stoofschotels en chili zijn altijd een publiekstrekker.

6. Goed gezelschap
Last but not least, vergeet niet een paar goede vrienden uit te nodigen om samen met jou van je winter-BBQ te genieten! Wat is er immers beter dan lekker eten en goed gezelschap op een koude winterdag?

Dus daar heb je het – alles wat je nodig hebt voor een geweldige winter BBQ! Met de juiste uitrusting en de juiste instelling kan grillen in de kou best leuk zijn. Dus waarom zou je het dit seizoen niet eens proberen?

Blogs

Hoe je zelf een strakke en modieuze tuin kunt creëren?

Lees verder

4 stappen om de landelijk tuin van uw dromen te creëren

Lees verder

Wat heb je nodig voor een winter-BBQ?

Lees verder