Hoe je zelf een strakke en modieuze tuin kunt creëren?

Een tuin moet meer zijn dan alleen een plek om bloemen te kweken. Hij moet een verlengstuk van uw huis zijn, een plek waar u kunt ontspannen en genieten van het buitenleven. Met een beetje moeite kunt u een strakke en modieuze tuin aanleggen waar uw buren jaloers op zullen zijn. Dit is hoe:

1. Houd het minimalistisch. Een strakke en modieuze tuin draait om eenvoud. Dat betekent een beperkt aantal kleuren, strakke lijnen en geen onnodige rommel. Bij twijfel is minder meer.

2. Kies het juiste meubilair. Niet alle tuinmeubelen zijn gelijk. Om een strakke en modieuze tuin te creëren, kies je voor stukken die zowel stijlvol als functioneel zijn. Zoek meubilair dat gemaakt is van hoogwaardige materialen en dat bestand is tegen de elementen. En vergeet het comfort niet! U brengt tenslotte tijd door in uw tuin, dus u wilt meubilair waar u ook echt graag in zit.

3. Voeg wat groen toe. Een vleugje groen kan uw tuin uitnodigend en stijlvol maken. Kies voor onderhoudsarme planten die bekend staan om hun strakke uiterlijk, zoals vetplanten of grassen. Je kunt ook een verticale tuin maken door planten aan het plafond of de muren te hangen.

4. Maak verstandig gebruik van licht. Goede verlichting is essentieel voor elke modieuze ruimte, en je tuin is daarop geen uitzondering. Gebruik verlichting op zonne-energie, zodat uw tuin ook na zonsondergang verlicht blijft. Lichtsnoeren zijn ook een geweldige optie om wat extra flair aan uw ruimte toe te voegen.

Met deze tips heb je in een mum van tijd een strakke en modieuze tuin! Houd het minimalistisch, kies het juiste meubilair, voeg wat groen toe en maak verstandig gebruik van licht, en je bent goed op weg naar de chicste buitenruimte van het blok.

Blogs

Hoe je zelf een strakke en modieuze tuin kunt creëren?

Lees verder

4 stappen om de landelijk tuin van uw dromen te creëren

Lees verder

Wat heb je nodig voor een winter-BBQ?

Lees verder